Jul
20

Bespoke dresses

by Sofia   -   in Blog collaboration  Random

I was looking for dresses for the girls for my goddaughters christening. I found cute ones but they were not available in my girls sizes. So Katariina Alftan from Finnish Nona K. and I decided we could make them. She could, not me, as I´m useless at sewing. As I have said before she makes the loveliest things with her skilful hands. And these dresses are no exception. A very timeless model that looks just as cute on my girls even though they were clothes bigger that 6 year olds ( one of them still is but as she is taller than most second graders and taller than her soon to be 9 year old big sister she does not fit the little cute clothes category anymore).DSC_0960

DSC_0910

DSC_0879

DSC_0870

DSC_0934-2-2

DSC_0867-2

DSC_0835-2

You can order these same dresses but basically Katariina can make anything you wish for. She works with different fabrics and knows how to make pretty much anything from different sleeves and hems ( so much so that I was all confused with the terminology so she just drew me ideas…). I think if there is a favourite skirt or dress or top she could also re- make that in a bigger size.

Is it not sad by the way that for girls over six years or eight in some cases the dresses that are available are often not very child like anymore. Even though they still are little girls who do not need to dress like teenagers. I will try to compose a post about brands that make child appropriate clothes in bigger sizes. It´s getting very relevant in my house now. I think my safest bet is to look at French and Spanish brands. But the eas

Have a lovely lovely day and weekend,

Lattemamma

p.s. I have finally answered your comments <3 Thank you for them. I truly appreciate them even if it takes me time to reply!

4 COMMENTS
|
3,787 VIEWS
|
Partager sur Facebook
4 comments on “ Bespoke dresses „
Katja, on July 20, 2018

Nämä ovat todella kauniit mekot. Meilläkin on yksi Katariinan ompelema mittojen ja toiveiden (lapsen toive oli hieman pidempi helma kuin usein ”kaupan” mekoissa) mukaan tehty juhlamekko, joka on ollut monessa juhlassa ja kerran lainassa morsiusneidon pukunakin. Muutenkin Nona K on ihana liike, sellainen ihan ” minun näköiseni” ja aina niin ihana palvelu. Mä tykkään pukea tyttöjä mekkoihin ja hameisiin ihan arkenakin, ja onneksi ovat tähän asti suostuneet. Voi olla, että joskus tulevaisuudessa ei kelpaa kuin farkut, kuten esim omina peruskouluaikoina kaikilla oli pakko olla farkut, jopa juhlissa.

Täti Ruskea, on July 21, 2018

Aivan ihastuttavat mekot! Muistat varmaan, miten olen jo vuosia purnannut, kun pikkupojille ei löydy kivoja vaatteita enää isommissa koissa. Meidän 8v on puolestaan ikäistään pidempi, joten kivat vaatteet ja kengät ovat jo pitkään olleet haasteelliset löytää. Tänä vuonna teetin ompelijalla hänelle merimiesasun meillä jo olemassa olevien pienempien kokojen mallista. Aiemmin olen itse ommellut pojille pelkkiä irtomerimieskauluksia, jotka olen sitten vain harsinut kiinni valkoiseen trikoopaitaan. Espanjalaiset, britit ja ranskalaiset tietävät, että 8-vuotiaskin on vielä “pikkulapsi” 🙂

Tuplamamma, on July 23, 2018

Todella kauniit mekot! Muistan lapsuudestani vastaavantyyliset mekot sekä minulla että siskollani. Hienoa, jos annat vinkkejä isompien lasten vaatehankintoihin. Itse turvaudun poikien vaatteiden osalta muutamaan merkkiin: Jacadi, Petit Bateau ja Ralph Lauren sekä Jenkeistä olen löytänyt joitain kivoja paikallisia merkkejä. Taitaa olla viimeinen vuosi, että esikoiselle mahtuu Jacadin vaatteet eli jotain pitäisi keksiä…

Sofia, on August 10, 2018

Kiitos ihanat kommenteistanne <3

Leave a comment
name
email
url
message