Good things for kids,  Shopping

Uudet sadetakit

Koulun alkuun varustautuminen on aina oma projektinsa. Onko liikuntatunnille sopivat varusteet, entä jos onkin sisäliikuntaa? Onko pienemmällä iltikseen sopivaa asua? Mahtuuko se vielä päälle? Entä jos on sadepäivä?

Kun vanhempi lapsi ei enää ole iltapäiväkerhossa, ei koululla ole myöskään sateen kestävää ulkoilupukua päivittäin mukana ( Hattaralle mahtuu vielä hyvin viime syksyksi hankittu tummansinen Ver de Terren sade- & tuuliasu). Joskus toki jos sataa jo aamulla vettä on se hyvä laittaa päälle välituntejakin ajatellen. Mutta löysimme Petit Bateaulta tosi näppärän tuuli- & sadetakin. Se on ihan ohut ja menee todella pieneen tilaan takin sisällä olevaan taskuun. Se voi olla varmuuden vuoksi mukana repussa tuulisia ja sateisia päiviä varten ihan joka päivä. Se on kaiken lisäksi tosi kivan näköinen, hupullinen ja käy hyvin myös takiksi ulkoliikuntatunneille. Se tuskin on mitään kaikkein hengittävintä teknistä materiaalia, mutta eipä nuo kolmasluokkalaiset nyt ihan niin hikipäissään vielä urheilekaan.

DSC_0281-2

DSC_0250-2

DSC_0262-2

DSC_0275

DSC_0269

Purkka sen sijaan on koulun jälkeen iltapäiväkerhossa ainakin muutamana päivänä viikossa. Sinne mahtuu hyvin päälle viime keväänä Nona K.sta hankittu soft shell asu joka on ollut todella mieluinen. Se on suloinen, sekä mukava ja pehmeä päällä. Se ei kuitenkaan kestä ihan hirmuisia rankkasateita tai lätäkössä istumisia ja koska Purkan sadetakki oli jäänyt pieneksi ostimme hänelle uuden Petit Bateaun kunnon sadetakin. Keltaisen sijasta hän valitsi tällä kertaa vaaleanpunaisen. Semmoisen juuri sopivasti purkanpinkin kuten olettaa saattoi. Sadetakin kaveriksi meillä on vanhat tummansiniset kurahousut jotka mahtuvat hyvin päälle.

DSC_0317-2

DSC_0229-2

DSC_0334

DSC_0290

DSC_0285-2

DSC_0231-2

Sisäliikuntatunneille hankittiin uudet lenkkarit, toinen valitsi värikseen pinkit ja toinen vaaleansiniset. Ne käyvät myös hiphop tunneille, tennikseen tms. Muuten liikuntatunnit sujuvatkin hyvin legginseissä, verkkareissa ja t-paidoissa. Niitä löytyy tanssitytöiltä teknisissäkin materiaaleissa mutta uskon, että ihan tavallisetkin leggarit ja t- paidat riittävät ihan hyvin.

DSC_0215

DSC_0218

DSC_0217-2

DSC_0216-2

Reput, penaalit ja muut koulutarvikkeet ovatkin hallussa. Eipä sitä kai koululainen muuta tarvitsekaan. Kun kelit muuttuvat loskaisemmiksi, ottavat meidän koulussa pienemmät lapset sisäkengät käyttöön. Muuten luokkiin mennään ulkokengissä. Muistan, että omalla ala-asteellani me käytimme kyllä sisätossuja aina ja kengät olivat naulakoissa luokan ulkopuolella.

Hyvää koulun alkua niillekin jotka sen tällä viikolla aloittavat!

Lattemamma

 

2 Comments

  • Täti Ruskea

    Kivoja ja kauniita vaatteita koululaisille! Arvostan aina kovasti, kun vanhemmat ovat miettineet millainen varustus on sopiva kouluolosuhteisiin. Itselleni koululaisten varustaminen on jotenkin paljon helpompaa kuin päiväkotilaisen varustaminen. Huh miten paljon tavaraa sinne päiväkotiin tuleekaan vuoden aikana raahattua ja sama sitten takaisinpäin touko/kesäkuussa 😉 Koululaisille en ole enää laittanut erillisiä sadevaatteita. Heillä on käytössään veden- ja tuulenpitävät ulkoiluasut. Kumisaappaita toki tarvitaan kunnon sadepäivinä ja samasta syystä pakkaan reppuun myös varasukat. Juomapullo ja sisätossut ovat myös tarpeen sekä toki myös erilliset sisä- ja ulkoliikuntavatteet. Tällä hetkellä meille olis tarpeen hankkia pojille uudet “jumppapussit”. Reppuun pakattiin penaalit, muovitasku/kansio, varasukat ja tyhjä muovikassi, pikkuinen lompakko, jossa on mm.bussi- ja kirjastokortti sekä pieni vararaha “hätätapauksille”. Kotiavaimet ja pieni nenäliinapaketti kuuluu myös koulureppuun.

    Mukavia koulupäiviä teidän tytöille! Meidän pikkukoululaisilla on ainakin intoa ja iloa

    • Sofia

      Kiitos Täti Ruskea ja samoin teille! Ja meilläkin tosiaan sadevaatteet tarpeen vain iltapäiväkerholaisella. Isosiskolla olikin tosiaan tuo sateenpitävä Ver de Terre joka hoiti molempien asujen virkaa, mutta kuopukselle hankittiin se ihana soft shell keväällä ja se ei kyllä kunnon sadekelejä ihan kestä. Jotenkin itse aina ajattelen, että lapsella on mukavampi odotella vanhempaa harmaassa syys(talven) illassa ulkoillen jos on mukavat varusteet päällä. Lämmin ja kuiva. Kiva ulkonäkö joka miellyttää äitiä ja tytärtä on tietenkin sitten vielä extra bonus!

Leave a Reply

Your email address will not be published.