Apr
2

Pitkä viikonloppu kuvina

by Sofia   -   in Random

Oi miten ihanaa oli viettää pitkä rentouttava viikonloppu. Nyt on massut pullollaan suklaamunia ja aurinkoenergiaa napattu ulkoa mukaan iso annos. Mitäs puuhailitte? Me olimme ihan kaupungissa vain, nautimme perheen ja ystävien seurasta. Lauantaina kävimme katsomassa Fallkullan kotieläintilalla vastasyntyneitä karitsoita ja pieniä tipuja. Sopi erinomaisesti (maallisemman) pääsiäisen teemaan. Ne olivat niin söpöjä! Haaveilemme nyt salaa Hattaran kanssa omasta pikku karitsasta… Ajattelin tehdä visiitistämme jutun tänne blogiin, sen verran kiva tuo pikku retki oli.

Tässä vähän kuvia pitkän viikonloppumme vietosta…

Pitkäperjantain pitkän aurinkoisen kävelylenkin voi toki viettää näinkin…

Me muut saimme nauttia kaakaot Kaivarin rannassa.

Purkalla ja Hattaralla oli oma ystävä mukana lauantaisella retkellä Falkullaan. Tämän ihanan lampaanvillapehmon Hattara sai 3kk ikäisenä mukaansa Ruskovillan kuvauksista. Lampaan nimeksi on annettu Pumpuli.

Pumpuli katseli kavereitaan, vastasyntyneitä karitsoita. Söpöliinit…

Ihka oikeita pääsiäistipuja!

Pupukoristeet pääsivät tyttöjen pääsiäisohriin pomppimaan riemusta ja maiskuttelemaan huuliaan mansikansyönnin lomassa.

Sunnuntaina heti aamusta päästiin kurkkaamaan pääsiäiskoreihin. Tyttöjen pääsiäisyllätysmunista löytyi Beatrix Potter aiheiset pienet rintakorut ja pyykkipojat. Muistin, että minulla oli sellaiset tallella omasta lapsuudestani ja nyt tytöt saivat ne.

Mekot odottavat valmiina sunnuntain päivällistä isovanhemmilla.

Käsinkirjaillussa mekossa on selässä kaunis rusetti- yksityiskohta.

Libertyn kukikkaasta kankaasta tehty mekko ja siihen kuuluva kashmirvillatakki olivat ensimmäisiä ostoksiani kun odotin Hattaraa. Löysin sen New Yorkin Begdorf & Goodmanilta enkä voinut olla ostamatta sitä vaikka en edes tiennyt kumpaa odotan, tyttöä vai poikaa. Se on ollut yksi rakkaimpia lastenvaatteitani ja kovassa käytössä. (settiin kuuluu myös “pikkuhousut” samasta kankaasta) Tuo Best & Co. on erittäin vanha ja mielenkiintoinen merkki joka on kokenut viime vuosina muutaman käänteen, mutta nyt heiltä on ilmeisesti tulossa uusi mallisto. Odotan sitä innolla!

Mekot pääsivät isovanhemmilla tanssin pyörteisiin! Klik kuva isommaksi.

Tytöillä oli hiuksissaan minun vanhat puiset hiussoljet. Kaivoin ne esiin kun etsin yllätyksiä niihin pääsiäismuniin. Otin “kokoelmistani” samalla muutaman kuvan ja ajattelin tehdä niistäkin jonkun pikku jutun.

Tyttöjä odotti isovanhemmilla pienet yllätykset jotka sai tietenkin avata vasta ruuan jälkeen.

Tuossa samassa pääsiäislaatikossa olen minäkin joskus yllätyksiä pienenä saanut. Ja entäs tuo pussi? Äitini oli läytänyt sieltä suloisen kortin joka oli kirjoitettu minulle 4-vuotis syntymäpäivänäni vanhemmiltani ja veljeltäni. Ihanaa kun äitini on säästänyt niin paljon näitä “aarteita”.

Isäni valmistaman herkullisen päivällisen jälkeen tarjoiltiin Pavlova. Alla marenkia, päällä masikoita ja passionhedelmää, kermavaahdossa mausteena raastettua sitruunankuorta ja vaniljajauhetta. 

Tyttöjen yllätyspusseista löytyi Chjokon käsinmaalatut suklaamunat valkosuklaarae pedillä. Yllätyksenä munan sisällä? Lisää suklaata! Nämä ovat kuulemma pääsiäispupun itsensä maalaamat. Nam!

Toinen pääsiäispäivä aloitettiin pitkällä aamiaisella.

En ehtinyt kattaa pöytää loppuun kun piti jo nappaista pari kuvaa, sen verran tarmokkaasti pari pikku pupujussia pyrkivät aamupalalle.

Suloiset Mailegin pupu ja tipu servietit sopivat hyvin pääsiäiskattaukseen.

Laura Ashleyn vahakankainen pöytäliina suojaa arkena ruokapöytää. Pidämme usein sen päällä kangasliinaa jonka käännän tyttöjen aterioinnin ajaksi alta pois. Näin säästyn paljolta pyykiltä ja silittämiseltä.

Löysin myös vihdoin kehykset noihin Nallerinasta tulleisiin enkelijulisteisiin. Seinälle ne eivät vielä ehtineet, mutta ovat mielestäni aivan hurmaavat.

Tässä vielä sininen enkeli. Sitten kun Purkka siirtyy pois pinnasängystä, luulen, että tyttöjen sängyt tulevat yhdelle seinälle vierekkäin ja väliin yöpöytä. Nämä taulut olisivat somat seinällä sänkyjen päädyissä.

 

Viikkohan onkin jo pitkällä kun saatiin ylimääräinen vapaapäivä. Tosin näin kotiäidin arkipäiviin se ei sen kummempaa muutosta tuo. Jokapäivä on tavallaan “vapaapäivä” kun ei käy työssä. Mutta onhan toki kiva kun saa viettää aikaa koko perheen kesken, itsekin nukkua välillä aamulla kymmeneen ja käydä lenkillä ihan yksikseen.

Mukavaa viikon jatkoa!

Lattememma

0 COMMENTS
|
13,579 VIEWS
|
Partager sur Facebook
Leave a comment
name
email
url
message