Aug
14

Onnellisia sadepäiviä!

by Sofia   -   in Random

Käykö teille joskus niin, että unohdatte sovitun tapaamisen? Ihan vain yksinkertaisesti unohdatte. Ei ole lainkaan tapaistani jättää väliin sovittuja tapaamisia, mutta viime viikolla unohdin mennä kampaajalle. Siis aivan tyystin unohdin koko asian (mikä sinällään ei tunnu kauhean loogiselta jos näkisit hiukseni…). Päätin tehdä pienenä anteeksipyynnön eleenä ihanalle kampaajalleni vähän iloisia sadepäivän keksejä.

Tiedän, että monet inhoavat sadetta. Jos aamulla sataa vettä, niin moni suunnistaa päiväänsä asenteella “Voi ei, taas sataa, päivä on nyt pilalla”. Pilalla? Heti aamusta? Mitäs jos joskus ajattelisi sadepäiviä lasten korkeudelta, heidän näkökannastaan. Kumisaappaat jalkaan niin lätäköt eivät kastele, vaan suorastaan kutsuvat pomppimaan. Kannattaa muuten hankkia itselleen niin ihanat kumisaappaat, että aina kun sataa vettä, voi ajatella, että jippii, saan taas laittaa ne jalkaani. Sadetta vastaan voi myös taistella pukeutumalla oikein piristävän värisiin vaatteisiin.

Tai sitten voi ottaa mystisen aikuismaisen asenteen ja tekeytyä jonkin klassikkoelokuvan henkilöksi ison sateenvarjon alle, trenssitakkiin kietoutuneena ja kaunis silkkihuivi suojaamassa kampausta sateelta. Ja jos oikein inhoaa sateisia päiviä, voi hyvällä omallatunnolla kipittää pikimmiten kotiin, sytyttää paljon kynttilöitä ja pötkotellä pehmeän viltin alla luekelemassa kirjaa tai katselemassa suosikki elokuvia.

Minä suuntaan nyt näiden keksieni kanssa kampaajalle ensimmäistä kertaa pian neljään vuoteen niin, ettei tarvinnut hoitaa lapsenvahtia paikalle (lue; kysyä mr. Lattea tai isovanhempia apuun). Aikamoista.

Kiitos vielä todella paljon kaikille ihanista kommenteistanne, sähköposteistanne ja kannustuksestanne tällä viikolla! Ne merkitsevät minulle paljon!

Onnellisia sadepäiviä,

Lattemamma

p.s. Arvaatte varmaan ketkä pienet hymytytöt saavat tänään nuo iloiset pilvikeksit…

p.p.s. Vaniljakeksien ohje täällä, kuorrutuksen ohje täällä.

p.p.p.s. Kampaajani ei muuten kuulostanut lainkaan vihaiselta vaikka unohdinkin aikani viime viikolla. Ihana, kuten sanoin! Hanna löytyy Hurmiosta.

 

14 COMMENTS
|
8,592 VIEWS
|
Partager sur Facebook
14 comments on “ Onnellisia sadepäiviä! „
Eeva, on August 14, 2013

Juuri näin! Ulkona satelee koko päivän, mutta pian me suuntaamme meren rantaan kiviä heittelemään! Kotona vaihdamme ihanat, pehmoiset vaatteet ja nyt tiedän mitä leivomme iltapäivällä… 🙂

Sofia, on August 14, 2013

Ihana Eeva! Hauskaa kivien heittelyä, kuulostaa juuri täydelliseltä sadepäivän puuhalta!

Priska, on August 14, 2013

Suloisia leipomuksia taas! Ja samaa mieltä. Sää on pukeutumiskysymys, kun on oikeat varusteet niin keli kuin keli on ok. Ja sateenropinaa on ihana kuunnella sisälläkin… Meilläkin lapset ovat ihan innoissaan aina kun saavat laittaa kumpparit jalkaan :)!

Sofia, on August 15, 2013

Kiitos Priska! 🙂

Minna, on August 14, 2013

Sadepäivät antavat myös mahdollisuuden hengähtää! Ihanaa hemmotteluviikkoa sinulle ja aurinkoisia ajatuksia. Kaikki on aina omasta asenteesta kiinni (:

Sofia, on August 15, 2013

Juurikin niin Minna ja kiitos!

Ansku, on August 14, 2013

Kumpparit jalkaan, sadevaatteet ylle ja eikun menoksi ulos! Sateellakin voi tehdä kaikenlaista kivaa ulkona. Tai sitten hyvällä omallatunnolla nauttia sisällä hyvästä kirjasta tai leffasta, tai miksei tehdä vaikka lasten kanssa maja ja olla “eväsretkellä” 🙂 Meilläkin leivotaan tänä iltana keksejä.. 😉

Sofia, on August 15, 2013

Ansku, toivottavasti tuli hyvät keksit!

Eirene, on August 14, 2013

Sadepäivät ovat parhaita! 🙂 Aurinkoisella ilmalla tulee sellainen olo, että silloin on pakko olla ulkona nauttimassa siitä. Sadesäällä voi huoletta olla sisälläkin vaikka siellä sohvannurkassa teemukin ja hyvän kirjan seurassa tai vipeltää ulkona kumpparit jalassa. 🙂 Sateenvarjo ja silkkihuivi -yhdistelmä tosin myllääntyy tuulisessa Helsingissä itselläni alta aikayksikön…

Sofia, on August 15, 2013

Eirene, tuulisessa Helsingissä nyt meinaa välillä lähteä lentoon ihan ilman varjoa ja huiviakin. Ehkäpä se olisi sopiva sellaisen tunnelmallisen ropinapäivän asuksi?! 😉

Susanna, on August 14, 2013

Itse rakastan sadetta syksyllä. Paitsi aamuisin, kun pitää saada lapset työvaatteissa hoitoon ja siten, ettei itse ole yltä päältä kurassa ja vedessä…. Kiitos ihanista jätskikekseistä. Aivan täydellisiä ovat 🙂

Sofia, on August 15, 2013

Ihana, että tykkäsitte Susanna! Ja ystäväni sanoikin hienosti, että sadesää on ihanan nautinollinen jos ei ole myöhässä palaverista tai matkalla oopperaan. Mutta itse et ainakaan näyttänyt siltä, että olisit saanut tippaakaan vettä tai kuraa päällesi eilen!

HoO, on August 14, 2013

Juuri näin! Ja ihanan eleen teit kampaajallesi 🙂 Itse olen aina myös pitänyt sadepäivistä. Silloin voi keksiä muunlaista tekemistä. Toki jos oiiiiikein monta päivää sataa ja on harmaata niin voihan se joskus jo alkaa ahdistamaankin. Nämä keksit kuitenkin laittoivat hymyn huulille – ja niin varmasti tekisivät myös sadepäivänä.
Terkuin, HoO – ihanan blogisi juuri löytänyt

Sofia, on August 15, 2013

HoO, totta kyllä. sadepäivien putket voivat jo käydä vähän raskaammiksi. Tervetuloa lukemaan, kiva kun olet löytänyt tänne ja jätit viestin!

Leave a comment
name
email
url
message