Dec
3

Joulukalenterissa

by Sofia   -   in Interior design  Random

Ihanaa, nyt on joulukuu. Se tarkoittaa tietenkin sitä, että joululaulut soivat päivittäin, ikkunoita koristaa pimeän tullen joka paikassa välkehtivät jouluvalot, iltaisin juodaan kuumaa glögiä kynttilänvalossa ja joulukoristeetkin haetaan hiljalleen esille. Ulko-oviin ilmestyy kauniita kransseja ja joka aamu lapset heräävät innoissaan. Ensin juostaan ikkunaan ja tarkistetaan josko jo olisi satanut yöllä lunta ja sen jälkeen kipitetään joulukalenterille katsomaan millaisen pienen viestin tai aarteen tontut ovat sinne yöllä toimittaneet.

Pikkuiset tarrapuuhakirja löysin lelukauppa Tingelingistä.

Isompi jouluinen namipussi on yllätysjoulunalusvieraiden kanssa jaettavaksi tarkoitettu. Se laitetaan eteiseen esille! Toki pikku maistiaiset saa ottaa heti…

Erilaisia pinnejä on muutamia jouluisia. Ne ovat tulleet Hong Kongista saakka. Seed Heritage on aika paljon J. Crew-tyyppinen merkki.

Joulukalenteriin on ihana miettiä pikkuruisia lahjoja tytöille. Viime vuonna he saivat avata kalenteria vuoropäivin. Purkka oli niin pieni vielä, ettei tietenkään niin ymmärtänytkään koko kalenterin päälle. Tänä vuonna ajattelin, että molemmat saisivat samanlaiset jutut tai jonkin yhteisen pikku lahjan joka päivä. Kaikkina päivinä meidän kalenteristamme ei löydykään aarteita tai herkkuja, vaan joskus tontut jättävät tytöille kivoja pikku viestejä. Siellä saattaa mm. olla piparimuottiin liitettyyn lappuun kirjoitettu lupaus, että vanhempien kanssa leivotaan piparkakkuja illalla tai vaikkapa porkkana ja lupaus, että sopivan kelin sattuessa tehdään kaikki yhdessä lumiukko. Muutamalle päivälle saattaa olla vähän isompikin yllätys, kuten Nalle Puhin joulukirja tai piparin tuoksuista kylpy- & pesuainetta, mutta yleensä vaan jotakin pientä ja söpöä.

Nallekeksit ovat supersöpöt. Raaskiikohan niitä syödä?

Ihanan vanhanaikaiset viktoriaaniset joulupukki- ja enkelikoristeet ovat Tingelingistä.

Meillä tykätään leipoa ja lussekattereihin laitetaan rusinakoristelut.

Hopeiset glitter-tähtitarrat sopivat jouluaskarteluihin hyvin.

Suklaasateenvarjot löytyivät Sweetheart karkkikaupasta. Samoin kuin yleiskuvassa näkyvät pienet enkelisuklaat.

Piparin tuoksuinen shampoo- & kylpyvaahto on varmasti kovassa käytössä joulukuun ajan.

Kuuman kaakaon lisäksi joulukalenterista tulee mm. lupaus pulkkamäenlaskusta heti kun tänne saadaan riittävästi lunta ja siitä, että mennään kaikki yhdessä iltasella katsomaan Stockan jouluikkunaa. Yhdessä tekeminen, ihan pikkujututkin, ovat ainakin vielä näin pienillä varmasti mieluisin “lahja”.

Eiköhän kohta paljastu myös mitä tämän pötkylän sisällä on. Jos olet Lattemamman FB kaveri, niin saatat arvata mitä tilasin Belle & Boolta…

The traditional Christmas calendar is up. Here are a few little things the girls will end up finding in there. Some are to be shared and in some of the little bags they will find a note. The notes promise different little activities together as a family like a note that comes with a carrot and says we´ll build a snowman together when weather permits or a note that says they´ll get hot chocolate & whipped cream with their night snack. We also promise to bake gingerbread cookies with them, go sleighing and such, so a lot of fun activities enfold amongst the little sweets and treasures. (We´ll give the treats over weekends or some days after dinner.) I hope the girls will like it!

Otan varmasti vielä lähempänä joulua taas kuvaa tyttöjenkin huoneesta. Katsotaan sitten mihin kalenteri saatiin ripustettua.  Millaisia kalentereita teiltä löytyy? Meillä on myös perinteinen kuvakalenteri joka onkin oma suosikkini vuodesta toiseen.

Lattemamma

p.s. eve, olisitko yhteydessä sähköpostitse, voitit Papershopin arvonnassa…

10 COMMENTS
|
13,258 VIEWS
|
Partager sur Facebook
10 comments on “ Joulukalenterissa „
Ansku, on December 3, 2013

Voi miten ihana joulukalenteri!! <3 Nuo viestit ovat myös ihanat! Mikäs mukavampaa kuin tehdä yhdessä jotain kivaa 🙂 Sylikummini teki aina vuodesta toiseen mulle vastaavanlaisen joulukalenterin, ja pussukoista löytyi kaikenlaista kivaa. Taisin olla jo yläasteella, kun sain kalenterin viimeisiä kertoja. Nykyään itsellä on ihan kaupasta ostettu suklaakalenteri, toki huolella valittu 😉 Miehelle sen sijaan teen joka vuosi kalenterin, josta yleensä löytyy jokin herkullinen karamelli, ja lisäksi on myös vuosittain vaihtuva teema. Mm. yhtenä vuonna oli sydämeen kirjoitettu rakkausruno, toisena erilaiset sananlaskut, tänä vuonna arvoitukset. Mies aina nauraa mun kalenterin väsäämiselle, mutta mielellään kyllä sitten availee joka päivän uuden pussukan 😀 Ehkä meissä kaikissa kuitenkin asuu se pieni joulunlapsi 😉

Sofia, on December 3, 2013

Oih Ansku, mullekin kelpais päivittäiset rakkausrunot! 😀

Eveli, on December 3, 2013

Thats a good idea, love your small gifts! Its hard to find kind of “old time” gifts. Does you girls like to have my little ponies and hallo kitty stuff also?

Sofia, on December 3, 2013

Hihii Eveli, remember this? Hattara used to love Hello Kitty, but she is a bit over it, Purkka is more into regular teddies and such. We have a few My little Ponies, but they are not a big big hit, even though the girls like them… I used to love My little Ponies! Barbies I think are the next big thing, both are very intrigued by them.

Täti Ruskea, on December 3, 2013

Mä olen myös tehnyt lapsille joka vuosi yllätysjoulukalenterit. Esikoiselle (13v. poika) on melko haasteellista keksiä pikkuyllätysideoita. 10v. saa tänä vuonna kirjoitustusseja ja futiskeräilykortteja. Korteille sai ensimmäisenä adventtina keräilykansion. 4v. saa Sylvanian Families -sarjan sairaalatarvikkeita ja -hahmoja. Jouluaattoona saa sitten niille sairaalan ja ambulanssin. 2v. saa Mailegin pieniä hiiriä vaatteineen, tarvikkeineen ja pienine huonekaluineen. Aattona saa sitten hiirille Mailegin puisen pienen laatikkohiiritalon. Yleensä joka vuosi kalentereissa on kullakin joku teema/ajatus. Tuollaisia “tehdään yhdessä” -lappusia olen myös suosinut. Eräänä vuonna meillä oli kaikille lapsille yhteinen kalenteri, josta kukin vuoropäivinä sai ottaa yhden laulukortin, jotka koottiin laulupussiin.

Rauhallista adventinaikaa!

Sofia, on December 4, 2013

Täti Ruskea, teidän kalenterit kuulostaa ihanilta. Itsekin mietin, että Sylvanians kalenteri olisi hauska idea tulevaisuudessa, jotain ihan pikkujuttuja vain (meille kun saapui eka Sylvanians juttu nyt synttärilahjaksi 4-vuotiaalle), samoin sellainen jossa kerätään askartelujuttuja joista sitten saisi lopulta kunnon korillisen askartelutavaraa tulevia pikku projekteja varten. Samoin sinne!

Eeva, on December 3, 2013

Hei! Ihania pieniä ideoita olet löytänyt kalenteriisi! Oma äitini teki meille ‘yllätyskalenteria’ ja minusta on hauska jatkaa perinnettä. Meillä avataan Pentikin kalenterin yllätyspussit vuorotellen ja se odottelu kyllä välillä harmittaa… No, onneksi on myös partiolaisten kuvakalenteri odottamista helpottamaan. Ihanaa joulun odotusta!!

Sofia, on December 4, 2013

No täällä kävi Eeva niin, että Purkka on lähinnä innostunut siitä kuvakalenterista, eli hän haluaa avata sen joka päivä. Niinpä Hattara saa tarkastaa toisen kalenterin molempien puolesta! Ihanaa joulu odotusta sinnekin!

Susanna, on December 3, 2013

Hei, ihana kalenteri! Olen itse ollut aina “tavarakalenteria” vastaan, sillä en halua opettaa lapsia liialliseen lahjojen määrään. Mutta tuo sinun kalenterisi on todella kiva. Juurikin sopiva määrä pikkujuttuja yhdistettynä ihaniin viesteihin! Tänä vuonna nyt kuvakalenteri saa ajaa vielä asiansa, mutta ensi vuonna tonttu voisi kyllä ideaasi kopioiden vierailla meilläkin päivittäin 3 -vuotiaan luona! Luulen, että 8 vuotias haluaa silloin(kin) lego kalenterin, joka ollut jo pari vuotta iso hitti! Mutta kukahan ompelisi minulle noin hienot pussukat :)….?

Sofia, on December 4, 2013

Kiitos Susanna! Itseasisassa olen kanssasi samaa mieltä, että vähemmän lahjoja/tavaraa on parempi (kun tuntuu, että lapset tottuvat muuten saamaan aina jotain ja arvostus tavaroita kohtaan ei ole niin suuri), mutta jotenkin tämä joulukalenteri on vähän eri asia. Sinnekään en halua mitään liian “hienoa” tai liikaa krääsää/turhaa laittaa, viestit on mielestäni juuri paras osio. Voisihan ne kangaspussukat korvata tietysti paperipussukoilla? Ei tarttis ommella :)…

Leave a comment
name
email
url
message