Aug
18

Breakfast

by Sofia   -   in Cooking  Good things for kids

DSC_0206-e1397753116274-500x754

Miten on lähtenyt koulujen ja päiväkotien alut käyntiin? Meillä arkeen on harpattu reippaasti kuten voi huomata myös hieman hiljaisesta blogiviikosta. No, kohta arjen rytmistä saa taas kiinni. Aamulla yritän vältellä kiireen tuntua jottei lapsilla olisi ihan uupunut olo jo eskari- ja koulupäivän alussa. Kiireettömyyteen vaikuttaa ainakin edellisenä iltana tehdyt valmistelut kuten läksyjen tarkastus, reppujen pakkaus, seuraavan päivän lukujärjestyksen varmistaminen, toivotun kampauksen suunnittelu, Wilmaan kurkkaaminen viimehetken muutosten tai viestien takia, kaiken tarpeellisen harrastuvälineen pakkamminen, sään tarkistus ja vaatteiden valitseminen valmiiksi. Myös vähän etukäteen mietitty aamupala helpottaa aamuisen kiireen tuntua. Lasten kanssa yhdessä sovitut smoothie ainekset tai puurohiutaleiden mittaus valmiiksi kattilaan kylmään veteen turpoamaan yön yli. Lasten kiireetön aamu ei kuitenkaan aina ole sama asia kuin äidin ja isin kiireetön aamu, joten pitäisi muistaa myös lisätä itsensä tähän kiireettömyyden yhtälöön. Ja aina joku saattaa herätä huonolla tuulella, yöunet ovat menneet vähän päin prinkkalaa tai sitten vaan sattuu aamulla jotain enemmän tai vähemmän kaoottista ( smoothiet keittiön lattialla, järkyttävä takku tukassa, kahvit silkkipaidan rinnuksilla, kenkä alkaakin juuri sinä aamuna hiertämään kun on kuulemma jäänyt yön aikana pieneksi jne.). Eli läheskään joka aamusta ei selviä kiireettömästi vaikka kuinka olisi yrittänyt varautua. Mutta se hyvä aamiainen usein kuitenkin pelastaa edes osan siitä aamusta ( jollei se ole siellä keittiön lattialla). Tässä vanhoja hyviä reseptivinkkejä blogin arkistoista. Uusia tulossa myös!

Hey you! Sorry I was missing for most part of the week. Busy at work as it happens sometimes. How has the school and daycare start been for you? Or still on holiday? Well regardless here are some links to some of the yummy and super fast breakfasts from my blog. I hope they make your mornings easier.

And I have one cute & healthy one brewing in my head ( completely stolen from Pinterest, not a unique idea in sight here) that I will make for my babies asap and try to shoot it for the blog too.

A fruit salad is always yummy

DSC_0193-e1397753001691-500x754

DSC_0188-500x331

DSC_0187-500x331

Teddy the toast

DSC_0698-e1439191167372-500x754

 

The overnight oats

DSC_0715-e1439191673200-500x754

 

Better banana pancakes

DSC_0665-e1461513066107-500x754

 

Home made vanilla & strawberry granola

DSC_0452-500x331

 

Smoothies

DSC_0254-500x754

Cardamom toasted seeds

DSC_0991-e1422383689614-500x754

Smoothie bowls

DSC_0241-e1487242538377-500x754

DSC_0727-500x331

Have a fantastic weekend!

We are having adult´s dinner out tonight with friends. And tomorrow I am heading to Chicago. It is for work but hey, there is always a chance I can fit in some browsing around the magnificent mile. I have not been to the States in months so I am very much looking forward to this trip. Anthropologie,Whole Foods, J. Crew, Williams & Sonoma all patiently waiting for me there…

Ihanaa ja kiireetömien aamujen viikonloppua sinulle!

Lattemamma

p.s. Jos mietit jotain ihanaa illallista viikonlopulle niin kurkkaapa tuo toinen featured post tuosta vierestä. Minun on jo viikon verran tehnyt mieli lihapullapastaa tomaattikastikkeessa. Siis ihan älytöntä etten ole sitä vieläkään tehnyt, ehkäpä ensi viikolla. Tänään syömme ulkona ja huomenna lähden Chicagoon työmatkalle. Tuota pitää tehdä niin iso annos, että lopun voi lämmittää seuraavana päivänä uudestaan. Super hyvää juuri tehtynä, mutta myös ns.  paistettuna spagettina.

2 COMMENTS
|
4,361 VIEWS
|
Partager sur Facebook
2 comments on “ Breakfast „
Katja, on August 18, 2017

Hienosti kuvailit tuota aamua kun kaikki ei mene niinkuin Srömsössä ” kengät jääneet pieniksi yön aikana”, jotenkin niin kamalan tuttua. Meidän tytöllä oli jo eilen koulukuvaus ja voi sitä aamua. Taisi pientä jännittää se kuvaus niin, että purkautui kiukutteluna. Illalla valittu mekko olikin yön aikana jäänyt pieneksi ja villatakkikin kutitti. Enkä antanut laittaa silkkistä morsiusneidon mekkoa kouluun enkä silittämätöntä paitaa. No onneksi sitten kesällä Tallinnasta ostettu Zaran mekko kelpasi ja kaverikuvakin saatiin otettua.

Sofia, on August 19, 2017

Katja, ihanaa, että lopulta löytyi mieluinen niin ei menny kuvaushommat ihan plörinäksi!
Toivottavasti teillä on koulut lähtenyt kivasti käyntiin! Aika jännää on kyllä olla ekaluokkalainen. Muistan selvästi sen tunteen omasta lapsuudesta, ylpeyden ja jännityksen sekamelskan.

Leave a comment
name
email
url
message